Çocukla Gezenlere Tavsiyeler:)
- Zehra ADANUR GÜRBÜZ
- 2 Oca
- 2 dakikada okunur
Güncelleme tarihi: 8 Oca

Birçok arkadaşımdan çocukla gezmek çok zor, zaten hiç bir şey anlamıyor o yüzden büyümesini bekliyoruz. Büyüsün aklı ersin de gezeriz. Aman ağlarsa taaa oralarda naparız? ya da hastalanırsa nolacak? dediğini ve gezi programlarını ertelediğini duyuyoruz.
Evet büyümesini bekleyebilirsiniz ama maalesef bazı şeylerin garantisi yok. Ömrün ve sağlığın. O bu gezilen yerlere 2.kez gidebilir ya sen/siz 2.kez gidebilecek misin/iz, bu yaşlara geri dönebilecek misin/iz? Bu dinçliğe sahip olacağının garantisi yok. Mesela Gezegen Ailesi üyesinin annesinin dizlerinin uzun uzun yürüyeceğine garantisi yok.(Menisküsümde sıkıntı var ve önümüzdeki yıllarda ameliyat söz konusu olabilir.) O yüzden yürüyebilirken yürüyorum ve gezmeye devam ediyoruz. Oğlumuzun da her seyahatimizde vizyon kazandığını görüyoruz.
Şimdi çocuklarıyla gezen siz güzel ailelere naçizane bazı önerilerde bulunacağız. Umarım faydasını görürsünüz.
1) Öncelikle onun bir çocuk olduğunu unutmayınız. Tüm planlarınızı harfiyen uygulayamayabilirsiniz. Mesela karnı ağrıyabilir ve dakikalarca tuvalet molası vermek zorunda kalabilirsiniz. Hijyeni sağlamak için yanınızda kesinlikle kolonya ya da dezenfektan bulundurunuz.
2) Çocuğunuzun sevdiği yiyecekleri yanınıza alın ya da marketlerden alın. O atıştırırken eğer bebek arabasıyla seyahat ediyorsanız çok büyük bir avantaj olacak sizin için. Ağzı dolu çocuk ağlamaya fırsat bulamıyor.
3) Uzun bekleyişlerde onu anladığınızı ama bu durumun biteceğini biraz sabırlı olması gerektiğini söyleyin. Kendinizin de sıkıldığınızı ama sabrettiğinizi bu bekleyişin sonucunun çok güzel olacağını ona aktarın.
4) Gezi rotanıza mutlak park ve bahçeleri ekleyin. Parklarda oynayın, bahçelerde onunla koşun.
5) Ona gittiğiniz ülkenin bozuk paralarından ve o bozuk paraları harcayabileceği bir amaç verin. O parayı istediği gibi harcayabileceğini söyleyin. Biz oğlumuza o bozuk paralarla her gittiği ülkeden 2 paket Türkiye'de bulunmayan jelibonlardan alma hakkı verdik. Büyük bir heyecanla gezimiz bittikten sonra market alışverişimizde biriktirdiği bozuk paralarla kendi seçtiği jelibonları alıyor ve onları ülkeye döndüğünde kuzenleriyle oyun oynayarak yiyor.
6) Tüm lego storeleri dolaşın, onunla oynayın, oynamasına izin verin, hatta bütçenize göre oradan lego alın.
7) Şehirler arası transferlerde uyutun. Ki en az 20 bin adım atmış ve park bahçelerde oynamış bir çocuk uyuyacaktır.
8) Yanınıza vitaminlerini almayı unutmayın. Eğer yurt dışına çıkmadan önce hastalanır gibiyse mutlak doktora götürün. Yanınıza iburamin içerikli bir ilaç ve ateş düşürücü, ateş ölçer mutlaka alın. Öyle zamanlar oluyor ki siz hastalanıyorsunuz siz kullanıyorsunuz o ilaçları.
9) En kolay gezi bebekken hele ki araç kiralayacaksanız. Emziriyor olmanız da büyük bir avantaj oluyor. Yol boyu emip uyuyor. Gezi sırasında da bebek arabasında etrafı izliyor ve götürdüğünüz atıştırmalıkları afiyetle yiyor. Biz oğlumuzla ilk yurtdışı seyahatimize 15 aylıkken çıkmıştık ve çok eğlenmiştik. O bebek arabası bir süre sonra yük arabası oldu bavulları yükledik.
10) Gezilerinizde çok güzel restoranlara rezervasyon yapıp gidersiniz ama çocuğunuz hiçbir şey yemez hatta sofrada küser, tek bir yemeğin tadına bile bakmayabilir. Lütfen bunu problem etmeyin. Bizim oğlumuz çok nadiren yemeklerimize eşlik eder. Genelde masaya kafasını koyar uyur, ya da onu oyalayacak oyun buluruz. Acıkan çocuk aç olursa ne olursa olsun yer unutmayın, aç olsa söyler. Siz yemeğinizin tadını çıkarın, teklif edin yemezse dert etmeyin.
11) Her ülkede onunla yapacağınız bir ritüel bulun. Biz mesela her ülkede oğlumla Sia'nın Snowman şarkısı eşliğinde dans ediyoruz. :)
Tecrübelerimiz neticesinde naçizane tavsiyelerimiz bu kadar. :) Tüm gezi yazılarımızın gezilerinize ışık olması dileğiyle... Hayat kısa, gezilecek yer çoooook. ;)
Comments